Ny protesebruger

Som kommende eller ny protesebruger, eller som pårørende, er der mange tanker og bekymringer. Denne side, hvor vi samler information samt hilsner fra protesebrugere er til jer, med ønsket om at give vores erfaringer videre. 

Læs Vink og Vejledning for benamputerede

Uanset hvor I står i processen omkring amputation og proteseforsyning, er I meget velkomne til at kontakte os for rådgivning. 

Protesefællesskab

Protesebrugere er lige så forskellige som alle andre, og derfor er der heller ikke to proteseforsyningsforløb der er èns. Alligevel er der lighedspunkter, og ikke mindst et erfarings- og forståelsesfællesskab.

Årligt inviterer vi vores protesebrugere til en inspirerende vidensdag. I 2019 på Specialhospitalet i Rødovre, hvor Jan Nielsen og Chris MacDonald bød på ny viden og inspiration. I 2018 var det Jesper Vollmer Heick der fortalte om sine erfaringer med at komme tilbage til førlighed og arbejdsliv igen. 

Asgers første skridt med benprotese

Asgers hustru har taget billedet , lige efter han gik sine allerførste skridt på benprotesen! Billedet viser præcist følelsen, både hos Asger og hans bandagist Jan. Tak for at vi må dele det. 

Forløbet frem til amputationen var hårdt, men her måneden efter er han oppe på to ben igen. Protese- og genoptræningsforløbet er godt i gang. 

 

Mød Peter

Peter på benene igen med sin nye benprotese. Billedet er taget af Rikke fra bandagistgruppen, og vi synes, det bedre end mange ord viser, hvordan det føles. 

Vi har talt med Peter igen, og han er nu blevet en aktiv protesebruger, der passer sit udendørs arbejde. Han lægger ikke skjul på, at han i tiden omkring amputationen tvivlede på, at det ville blive muligt at komme tilbage til et aktivt liv, og at han havde mange bekymringer herom. Det er ikke mindst derfor, han gerne vil dele sine erfaringer som benprotesebruger her.

Tak Peter, og på gensyn!

Ivar er ganske ny protesebruger - og endda på begge ben. Se her, hvor godt det går.

Mød Kirsten

Kirsten er nyamputeret, men allerede i stand til ved egen hjælp at komme rundt i sin stueetage
 på sin benprotese.

Kirstens udtrykker stor glæde over at være tilbage i sine egne omgivelser og stor taknemmelighed over for de mange, der fagligt og menneskeligt har hjulpet hende tilbage igen. Hendes ønske er, at du der selv eller som pårørende er i den urolige tid, må have tillid og tålmodighed med behandling og genoptræning, så I oplever, hvor høj livskvaliteten igen kan blive i et liv som benamputeret.

På denne video kan du se, hvordan Kirsten klarer sig med sin nye protese.

Jens fingerproteser

Jens mistede begge underben og adskillige fingre efter alvorlig sygdom. Det har været vigtigt for ham, at kunne genoptage sine normale aktiviteter, og her har både benproteserne og fingerproteser været en vigtig hjælp. På billedet ses Jens teste fingergreb med sine transparete testproteser. Det er vigtigt at han kan løfte og vende små genstande, samt skrive på computer med fingerproteserne.

Don't have access?
Call for your free login credentials.
33118557
All fields are required.


forgot password?


Please check your email for your authorization code.